Škola za časů epidemie koronaviru
Škola za časů epidemie koronaviru - úterý 16.20

Zážitků na počátku epidemie bylo tolik, že jsem si myslela, že bych je měla napsat. Všechny žáky z našeho trojročí vedeme k psaní deníky a užila jsem je hledat emoce, zvláště ty pozitivní. Ale dneska mám radost a tak jsem opravdu po 14 dnech začala psát.

Zážitků na počátku epidemie bylo tolik, že jsem si myslela, že bych je měla napsat. Všechny žáky z našeho trojročí vedeme k psaní deníky a užila jsem je hledat emoce, zvláště ty pozitivní. Ale dneska mám radost a tak jsem opravdu po 14 dnech začala psát. Mám za sebou on line vyučování od 9.30 do 16. 20 a jsem sladnce unavená. Kolem 14 hodiny jsem byla unavená a před sebou jsem měla ještě vyučování ze Stopaři, to je skvělá 4. třída. Od rána jsem měla hodně práce ze zaváděním Google učebny, a tak jsem se rozhodla, že to uděláme jednoduše a připojíme se do Umíme fakta. A mám za sebou 2 hodiny soutěží z Umíme fakta, poznávačky krajů České Republiky, důležitých měst Evropy, vlajek státu a odkrývačku. V první skupině mně v soutěži všichni přeběhli. A vůbec jsem nebyla tak rychlá, než všech ostatních 6 žáků. V druhé skupině byla skvělá nálada a Sebík neustále vykřikoval: "Mě to tak baví paní učitelko, mě to tak baví." Uplně mne nakazil. I mně to začalo bavit. On line se vytořila taková báječná atmosféra a soutěžili jsme v zeměpise. Pokud mohu odhadnout, at si myslím, že díky tomu budou kluci i Natálka umět toho více, než stejně staré děti široko daleko. 

Přestože se učíme čestinu, od rána připravujeme převod z našeho prvotního systému Whereby.com na produkty Google. Takže si myslím, že všichni ze třídy, tedy já a ostatní žáci bychom si na konci školy zasloužili ty nejlepší hodnocení z českého jazyka, ale o mnoho víc z informatiky. Už jsme zpracovali připojení z několika konferenčními systémy a také propojení těchto systémů s kalendářem či učebnou Google. Těch 14 dní, co učím on line, vlastně se zabydluji v jiném systému učení, hledám si svoje opěrné body a učím se co nám s dětem vyhovuje, kdy potřebuji děti vidět a kdy mi stačí je slyšet. jak sdílet a kdy pustit video. Pomalu přichází jistota, ale zároveń nové hledání nových metod a systémů je pro mne hodně zajímavé a zábavné, mám ráda nové výzvy a metody. 

  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků