27.6.2023
Praxe - Michal

Praxe a rozvoj venkovního prostoru

Úvod:

Rád bych představil své zkušenosti a práci, kterou jsem vykonával v lesní školce. Během mé praxe jsem se zapojil do různých aktivit zaměřených na rozvoj venkovního prostoru pro děti. 

Stavba pískoviště:

Jedním z projektů, kterých jsem se v lesní školce dělal, byla stavba pískoviště. Pískoviště je důležitou součástí venkovního prostoru. Spolu s dětmi jsme se rozhodli vybudovat nové pískoviště.

Na začátku jsme vytyčili místo, kde jsme si představovali umístění pískoviště. Poté jsme začali kopat jámu pro pískoviště. Udělali jsme tak půlku pískoviště.


 

Paletový záhon:

Jako součást mé praxe byla zapuštění do země palet pro záhon. Následně jsme zahon naplnili vhodnou půdou. Bylo to nejen ekologické, ale také se děti nějak zabavili při zapouštění záhonu



 

Výsadba stromu:

Jako další aktivitu jsme se rozhodli vysadit strom. Rozhodli jsme se pro mladý stromek, který by mohl růst a poskytovat dětem stín v letních měsících.

Před samotnou výsadbou jsme si vybrali vhodné místo, kde by strom měl mít dostatek prostoru pro růst. Vykopali jsme díru, která odpovídala doporučeným parametrům. Při manipulaci s kořeny jsme byli velmi opatrní, abychom nezpůsobili žádné poškození stromu. Po zasazení jsme strom pečlivě zalili a zajistili, aby měl dostatek vody pro zakořenění

  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků